Kjeld Truberg Jensen


Er bosat i Varde. Mangeårig interesse for billedkunst. Jeg har altid tegnet meget og har praktiseret akvarelmaleri siden 2005. Siden da har jeg dyrket dette intensivt.


Udfordringerne ligger for mig først og fremmest i udforskningen af farverne og deres indbyrdes forhold til hinanden. Motiverne er primært forankret i naturen, ofte i opstillinger, men også frit flydende. Det poetiske og fantasien har været hoveddrivkræfter i mine bestræbelser på at forene det virkelige med det uvirkelige – at gøre det uvirkelige til virkelighed. Hertil kommer også den motiviske udforskning af mulighederne i digitale medier. 

Jeg arbejder fortrinsvist med akvarel. Der er ikke tale om akvarelmaleri i traditionel forstand, idet jeg bruger papiret og akvarelfarvernes gennemskinnelighed – transparens – på min egen måde, oftest med udnyttelse af hele billedfladen. Hvert billede er et nyt eksperiment, hvor nye farvekombinationer, effekter og teknikker afprøves. I de senere år har jeg tillige eksperimenteret med tuschmaleri samt tegning med grafit, rødkridt o.a. 

Inspiration finder jeg bl.a. hos: J.M.W. Turner, Paul Cézanne, Edvard Weie, Karl Isakson, Oluf Høst, Emil Nolde og Maja Lisa Engelhardt. Endvidere hos naturalisterne og impressionisterne. 

Siden 2007 har jeg udstillet talrige gange:

Blandt andet: The European Confederation of Watercolour Societies (ECWS). 17th ECWS International Watercolour Exhibition “Córdoba 2014”, Spain (Inviteret), Kunstrunden Sydvestjylland (otte gange, censureret ), "Tidevand" (Vestjyske akvarelmalere), UCVest Esbjerg, Esbjerg Rådhus, Sædding Centret Esbjerg, Sydjysk Kunstforening Galleri 46 Holsted, (censureret), BRA Billedkunstforening (to censurerede udstillinger), Esehuset Esbjerg, Vestjysk Kunstforening (Janusbygningen i Tistrup), Varde Kunstforening, Jobcenter Varde, Varde Bibliotek, diverse virksomheder o.a.

Uddannet ved Københavns Universitet. Medicinsk embedseksamen i 1977.

Læs mere om udstillingerne her